Bakgrund
1988 flyttade jag Helene från Rönne på Bornholm till Märsta som ligger några mil norr om Stockholm.
Redan då fanns drömmarna om att öppna en smörrebrödsbutik.
När sedan flytten 2011 gick till Göteborg så kände jag att Göteborgarna hade lite mer "hygge" i sin vardag och nu så är tiden inne att visa Göteborg att baguetter med sliskiga röror är passé.
Utdrag ur Wikipedia:
Smørrebrød kan kallas Danmarks nationalrätt, och är en ganska bastant smörgås, som vanligen består av en skiva grovt och kompakt fullkornsbröd med en kombination av pålägg som kan varieras i det oändliga. Mängden pålägg är ofta ganska väl tilltagen och vissa typer av smørrebrød kan även utgöra huvudrätten i en måltid.
Vissa smørrebrød är så populära i Danmark att de fått egna namn, till exempel Sol over Gudhjem (rågbröd, rökt sill, gräslök eller lök samt en rå äggula), Dyrlægens natmad (rågbröd, leverpastej, saltrulle, lökringar och buljonggelé) samt Stjerneskud (franskbröd, sallad, tomatskivor, en stekt panerad rödspättafilé, eventuellt pocherat ägg, samt räkor och kaviar