Första februari 2015 har det gått ett år sedan Helenes Smörrebröd öppnade på Berzeliigatan 13 i Göteborg.


Under året har det visat sig att en stor del av göteborgarna har en förkärlek för Danmark och framförallt äkta danska smörrebröd.


Huvudparten av gästerna är lokala göteborgare som visat stor uppskattning för smörrebröden och framförallt det gemytliga lugn som är i lokalen när man sitter ner och äter.


Under höst och vintersäsongen har vi plats för 8 sittande gäster.

Sommartid utökas det till 14 sittplatser tack vare uteserveringen.

Vanligast är dock Take Away.

Butiken eller caféet om man vill kalla det har smakfull inredning i matta sandtoner.

Väggarna är prydda av fotografi med motiv från delar av Danmark från privat fotosamling.

Danska tidskrifter med inredning och skönhetstips och självklart alltid den senaste skvallerblaskan om man vill följa med i vad som händer i det danska toppskiktet.

Ur högtalarna ljuder både nya och gamla danska klassiker.


Det är kul att en hel del företag har valt att bli företagskund för att kunna bryta det traditionella mötesmönstret som oftast består av en kanelkrans.

När man håller ett möte vare sig det är internt eller externt och bjuder på äkta danska smörrebröd så triggar man goda minnen hos deltagarna och det blir svårt att inte lyckas.


Göteborg som enligt vår mening är den bästa staden i Sverige på att anordna kulturevenemang och aktiviteter bidrar även till att en hel del turister stannar till och njuter av ett smörrebröd eller två innan man tar sig an allt vad Göteborg har att erbjuda.


Vi ser med stor förväntan framemot ytterligare ett år och vad det kan medföra.


 


Helene Hammer